Madarak napja a dömösi prépostságban
Madarak napja a dömösi prépostságban
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Madarak napja a dömösi prépostságban

2022. május 14., 10:00 de. - 1:00 du.

Ingyenes

Május 14-én szombaton, a dömösi prépostság területén egy napon ünnepeljük a Madarak és Fák napját, a Vándormadarak napját, valamint a Múzeumok Nemzetközi Napját. Hogy ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy összekötjük a madarak múltját, jelenét és jövőjét. Vándormadár-ismereti előadással és velük való személyes ismerkedéssel, de madárismereti vetélkedőkkel, madáretetési gyorstalpalóval és a legapróbbaknak is szóló játékos programmal várjuk a hozzánk látogatókat. Sőt, mindemellett aznap a tárlatvezetés a romok és az altemplom bemutatásán túl bővül a középkori erdeink és madárvilágunk rövid ismertetésével is.

A madárismerkedő programot Márton András a BirdMania Természetvédelmi Mentőhely vezetője, az ismeretterjesztő foglalkozásokat az Erdőmentők Alapítvány munkatársai, a történeti előadásokat és tárlatvezetést pedig Spóner Orsolya, az 1000 éves templom történettudományi és régészeti főmunkatársa tartja.

A rendezvény ideje alatt a prépostsággal szemben található BirdMania Természetvédelmi Mentőhely is “félig nyitott napot” tart, azaz a Mentőhely is látogatható részlegesen, meg lehet nézni a gólyákat vadmalacokat.

A PROGRAM INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

A helyszín nem akadálymentesített.

Részletek

Dátum:
2022. május 14.
Időpont:
10:00 de. - 1:00 du.
Összeg:
Ingyenes

Helyszín

1000 Éves Templom

A regisztráció már nem lehetséges erre az eseményre. Kérjük, válassz egy másikat.