Az 1000 éves templom
Lelkipásztor

Lelkipásztor

Elérhetőség: lelkesz (kukac) 1000evestemplom (pont) hu

Releváns tanulmányok: Baptista Teológiai Akadémia (Budapest), Regina Apostolorum Vatikáni Tudományegyetem (Róma), Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Doktori Iskola (Budapest)

Jelszavaim: Egység, Elfogadás, Befogadás

Mottóm: Isten bűnbánatot vár és nem búbánatot! 🙂

Kedvenc igeszakaszom: „Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek. A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő – pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt –, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket. A törvény nélkülieknek olyanná lettem, mint aki törvény nélküli – pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek –, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket. Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban.” (1Kor 9:19-23)

Bizonyságtétel 40 szóban: Az én Istenre találásom látszólag nem a bajban történt, sőt épp az (ön)elégedettség csúcsán, egy páli fordulattal, jánosi lelkülettel. Bűneim mélyén, úgy mentette meg Jézus az életemet, hogy csak utólag jöttem rá, halott voltam. Már tudom, hogy Ő az Élet.