Memento Mori az 1000 Éves Templomban
Memento Mori az 1000 Éves Templomban

Memento Mori az 1000 Éves Templomban

Egy kivételes alkalom, amikor egyedül tölthetsz időt a csak gyertyákkal kivilágított 1000 esztendős földalatti templomban…
A memento mori a halálra való emlékeztetés hagyománya, mely az ókeresztyénségtől a késő középkorig fontos része volt a hívők életének, majd később a képzőművészetben élt tovább, mi pedig úgy éreztük, hogy ma is létjogosultsága van egy ilyen alkalomnak. Ha velünk tartasz, együtt imádkozunk érted a helyi testvérekkel, majd Istennel kettesben tölthetsz egy rövid időt az altemplomban, elmélkedve azon, hogy hol tartasz most és ha ebben a percben érne véget az életed, hogyan vetnél számot az Ő színe előtt.
Ezekben a napokban minden a halálról szokott szólni. Mi pedig arra buzdítunk, hogy figyelj egy kicsit az életre. Az életre, a mindnyájunk számára elkerülhetetlen vég tükrében és Isten megbocsátó szeretetében. A jövődre.
A regisztrációt követően küldjük el az egyes jelentkezőkre vonatkozó pontos időpontokat, melyek sötétedéstől kerülnek kiosztásra, késő estig.
Az alkalom természetesen ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött, amely itt tehető meg: http://1000evestemplom.hu/…/memento-mori-az-1000-eves…/
A helyszín nem akadálymentesített.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük